Slovenija

Če bo njen magisterij plagiat, bo Bratuškova odstopila

STA / S.R.
22. 4. 2013, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek je v odgovoru na vprašanje poslanca Jožeta Tanka (SDS) znova poudarila, da bo v primeru, če ji bodo odvzeli magistrski naslov, takoj odstopila z mesta premierke.

Mediaspeed

Po njenih besedah pa bo glede njene magistrske naloge odločala fakultete, ne pa SDS in njen podmladek. Tanko je premierko vprašal, "kako in na kakšen način se bo zagotavljalo dosledno spoštovanje ustavnega načela enakosti pred zakonom". Ob tem je spomnil na sum v zvezi z magistrsko nalogo Bratuškove, ki se je pojavil februarja letos. Po Tankovem mnenju je PS v primeru takratnega poslanca PS Boruta Ambrožiča in njegovega spornega magisterija ravnala drugače kot v primeru Bratuškove.

Premierka je odgovoru opozorila na enakost vseh pred ustavo in zakoni. Po njenih besedah bi bilo dobro, da bi se tega zavedali tudi v SDS, ko so glasovali za neustavne zakone. Bratuškova je pozvala Tanka, naj dovoli, da PS sama ureja svoje strankarske zadeve.

Tudi tokrat je Bratuškova zanikala očitke, da je njena magistrska naloga plagiat. Tanko ni bil zadovoljen s premierkinim odgovorom, zato je zahteval splošno razpravo o tej temi v DZ. Predsednik DZ Janko Veber pa je izrazil razočaranje, da se Tankovo vprašanje ni nanašalo na delo vlade, pač pa na delo strank.