Hriberšek tako ostaja v priporu. Njegov odvetnik se bo na odločitev pritožil, piše spletni portal Slovenskih novic. Preiskovalna sodnica je Hriberšku tridesetdnevni pripor določila v petek, potem ko se je po nekajdnevnem skrivanju v četrtek predal policiji. Hriberškov odvetnik Boris Grobelnik se je na ta sklep pritožil, zunajobravnavni senat pa je pritožbi ugodil in zadevo vrnil nazaj v odločanje preiskovalni sodnici.

Slednja je po poročanju portala zdaj znova odločila, da Hriberšek ostaja v tridesetdnevnem priporu. Ob tem navaja, da se bo Hriberškova obramba na sklep zagotovo pritožila, tako da bo o priporu moral znova odločati zunajobravnavni senat sodišča.

47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, v četrtek zvečer pa se je na Šentilju predal na policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del pa naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu.

Po poročanju portala naj bi Slovenija preko mednarodne pravne pomoči že poskrbela, da je nemška policija omenjeni sef zavarovala.