Slovenija

NPU z začasno vodjo že v začetku prihodnjega tedna

STA/R.S.
20. 4. 2013, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) naj bi po neuradnih podatkih STA že v začetku prihodnjega tedna dobil začasnega vodjo.

Wordpress

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je v petek dosedanjemu vodji NPU Brunu Blažini odvzel pooblastila za vodenje enote, saj je ta pod vplivom alkohola s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo.
Neuradno naj bi v začetku prihodnjega tedna najprej izbrali nekoga, ki bo NPU vodil po pooblastilu generalnega direktorja policije. V začetku maja, ko se bo uveljavil zakon o organiziranosti in delu v policiji, pa bo predvidoma stekel razpis za imenovanje novega direktorja.
Na Generalni policijski upravi (GPU) so v petek za STA pojasnili, da so ljubljanske policiste o prometni nesreči, ki se je zgodila na primorski avtocesti v bližini Loga pri Brezovici, obvestili v petek nekaj minut čez 2. uro zjutraj. Potrdili so, da je bil v nesreči udeležen uslužbenec policije, ki pa tisti čas ni bil v službi.
Policisti so ugotovili, da je voznik službenega vozila policije med vožnjo v smeri Vrhnike s prednjim delom avtomobila trčil v zadnji del službenega vozila Darsa. Vozniku so zaradi cestnoprometnih prekrškov odvzeli vozniško dovoljenje in izdali globo. Napovedujejo pa tudi obdolžilni predlog, saj je stopnja alkohola v krvi presegala zakonsko dopustno mejo.
Kot so še zapisali na GPU, bodo zoper policista, ki je povzročil nesrečo, stekli delovnopravni postopki zaradi kršitev pravilnika o uporabi službenih vozil ter kodeksa policijske etike in integritete.