Slovenija

Korsika pojasnjeval zakaj mu je Bavčar posodil 400.000 evrov

STA / S.R.
18. 4. 2013, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji nadzornik Istrabenza Bojan Korsika je na obravnavi v sojenju zaradi spornega trgovanja z delnicami Istrabenza pojasnjeval, zakaj mu je obtoženi Igor Bavčar posodil 400.000 evrov.

Mediaspeed

Dejal je, da so mu bila ta sredstva v preiskavi neupravičeno zamrznjena, navedbe, da je Bavčarju pomagal pri pranju denarja pa so po njegovem mnenju absurdne.

Korsika je v začetku današnjega pričanja na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnil, da sta z nekdanjim predsednikom uprave Istrabenza dolgoletna prijatelja, saj se poznata že skoraj 40 let, zato mu je Bavčar tudi posodil 400.000 evrov brez obresti, denar pa je bil namenjen zagonu novega projekta.

Kasneje se Korsika, kot je pojasnil, zaradi krize ni odločil za nov projekt, denar pa je dve leti pustil na bančnem računu. Zavrnil je očitke tožilstva, da je Bavčar ta denar le "parkiral na njegov bančni račun", trditve, da mu je s tem pomagal pri pranju denarja, pa so po njegovem mnenju absurdne.

Omenjen denar mu je sicer sodišče na predlog tožilstva blokiralo. "Ta denar je neupravičeno že tri leta blokiran. In to brez razlogov in navedb, kaj sem naredil. Očitek, da sem želel prati denar, je absurden. Zakaj se ni denar zaplenil, ko je šel Igor Bavčar tankat na Petrolu," se je vprašal Korsika.

Na sodišču je danes pričal tudi nekdanji direktor Aktive Invest Aleš Okorn, ki je pojasnjeval podrobnosti opcijske pogodbe med Aktivo Invest in Microtrustom o nakupu in prodaji delnic Istrabenza. Te pogodbe je po njegovih besedah sestavil Tadej Počivavšek. Danes bi moral sicer pričati tudi Počivavšek, vendar pa se ni odzval povabilu sodišča.