Po besedah predsednika NS Mihe Kluna še vedno ne vedo, ali gre za sistemsko kršitev ali za eksces. Bodo pa v zvezi s sistemskimi kršitvami v zavodu povečali nadzor nad prisotnostjo.

Kot je za STA povedal Klun, je vodstvo RTVS v času, odkar so marca odkrili domnevne nepravilnosti pri plačevanju dela, eno sodelavko suspendiralo in je sedaj v fazi pritožb. "Vodstvo meni, da gre za eksces. Iz poročila, ki smo ga dobili v nadzornem svetu, pa nekako nismo mogli tega dejansko zaključiti," je pojasnil Klun.

Po njegovih besedah bo vodstvo RTVS v zvezi s sistemskimi kršitvami povečalo nadzor nad prisotnostjo. "Ko se bo nadziralo ali je bil študent v službi, bo tista oseba, ki bo vpisovala, imela zraven še izpis iz evidence ur," je poudaril Klun.

Vodstvo RTVS je nadzorni svet obvestilo o poteku preiskave že 3. aprila. Ker je takrat preiskava še potekala, so sklenili, da bodo na naslednji seji, ki je bila sklicana za danes, obvestili nadzornike o tej zadevi.

Konec marca je časnik Finance namreč poročal, da naj bi prostore tretjega programa Radia Slovenija obiskali kriminalisti, ki naj bi iskali dokaze o domnevnem nezakonitem izdajanju fiktivnih študentskih napotnic. Policija je takrat potrdila, da policisti ljubljanske policijske uprave zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja, povezanega z izdajanjem napotnic za študentsko delo in s tem povezanimi izplačili.