Slovenija

Nova nadzornika Združenja bank Slovenije Senica in Fernau

STA / J.P.
17. 4. 2013, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skupščina Združenja bank Slovenije je danes imenovala nova člana nadzornega sveta te cehovske organizacije bank.

Mediaspeed
Dušan Drofenik

Nova člana sta predsednik uprave Poštne banke Slovenije (PBS) Robert Senica in prvegi mož banke Hypo Alpe Adria Heribert Fernau. V nadzornem svetu sta zamenjala nekdanja prva moža obeh bank Draga Piška in Mateja Falatova.

Senica je Piška po njegovem odstopu nadomestil sredi januarja, Fernau pa je Falatova na čelu Hypo Alpe Adria banke nasledil junija lani.

Kot so sporočili iz združenja, je skupščina danes sprejela tudi poročilo o delu združenja za lani in se seznanila s prenehanjem članstva KD Banke in Bawag banke v organizaciji. Banki sta namreč konec lanskega leta prenehali obstajati.

Predsednik nadzornega sveta združenja Dušan Drofenik, sicer prvi mož Banke Celje, je ob predstavitvi poročila poudaril, da je danes združenje dobro delujoča organizacija, ki je postala sogovornik uradnim ustanovam in soustvarjalec nekaterih sistemskih rešitev.

Po njegovih besedah se je to izkazalo predvsem ob tesnem sodelovanju z Banko Slovenije pri dogovarjanju in iskanju skupnih rešitev med bankami ter prezadolženimi podjetji, ki imajo tržni potencial, a brez pomoči bank upnic, lastnikov oziroma države ne morejo vzdržno poslovati.

Do zdaj opravljeno delo na tem področju je bilo obsežno, je poudaril Drofenik, učinki pa se v večji meri pričakujejo v letošnjem letu.