Slovenija

Peter Kauzer se je igral z otroci

S.R.
17. 4. 2013, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Samsung je danes v okviru svojih dobrodelnih aktivnosti Pediatrični kliniki v Ljubljani podaril Samsung Smart TV ES8000.

Adrema
Z otroci se je poigral Peter Kauzer.

Na oddelku za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo bo s svojimi funkcijami Smart TV krajšal ure otrokom, ki se tam zdravijo. Njihov prvi sotekmovalec je bil na današnji predaji televizorja olimpijec Peter Kauzer. Donacije je bil vesel tudi prof. dr. Tadej Avčin, dr. med., vodja omenjenega oddelka.

Televizor ES8000, ki je prejel nagrado EISA v kategoriji Televizorji, najbolje pripravljeni na prihodnost. S funkcijami Smart Interaction, kot je Voice Control, Motion Control in Face Recognition omogoča intuitivno upravljanje vsebin s pomočjo govora, kretenj ali prepoznavo obraza. Na njem bodo otroci med več kot 80-imi igrami iz spletne trgovine Samsung App Store za Smart TV, lahko igrali tudi igro Jezni ptiči. Tudi ti so namreč svoje bojišče, po osvojitvi src uporabnikov pametnih telefonov po vsem svetu, preselili tudi na druge platforme in večje zaslone. 

V igri krmiljenja letečih ptičev s pomočjo gest rok pa se je na današnji dan na oddelku za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo z otroci igral tudi Peter Kauzer. Ob tem je povedal: “Že nekaj časa sem pravi navdušenec nad Jeznimi ptiči, kakor pa sem tudi večni navijač otrok, ki se soočajo s težavami in morajo svoje otroštvo preživljati na Pediatrični kliniki. Če bi jim lahko še kako olajšal njihove ure otroštva, ki jih ne morejo preživeti na igrišču, bi to nemudoma storil. Ni lepšega od otroka, ki uživa v igri. In če se bodo lahko sedaj tudi tu veselili, smo naredili nekaj zares dobrega.” Tomaž Semič, marketing manager Samsung Slovenija, je temu pristavil: “Težko bi se spomnili boljšega upravljalca pametnega televizorja, kakor so to otroci na Pediatrični kliniki. Obvladajo vse funkcije in Jezni ptiči bodo z njimi leteli dan za dnem. Odlično jim gre in mi smo zelo zadovoljni, da jim lahko vsaj to omogočimo.”

Trenutno se na Pediatrični kliniki v Ljubljani zdravi 133 otrok, od tega jih je na oddelku za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo 16. “Tem otrokom bo prišla Samsungova donacija prav predvsem za popoldansko in večerno sprostitev ter poprestritev časa med vikendom. Otroci namreč za pobeg iz bolnišničnega okolja potrebujejo fantazijski svet. Vse takšne aktivnosti značilno zmanjšujejo stres in bolečino v zvezi z boleznijo,” je povedal prof. dr. Tadej Avčin, dr. med., vodja oddelka za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo.