Slovenija

Nekdanja uprava Hita vložila ovadbe

STA/R.S.
12. 4. 2013, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nadzorniki Hita so se danes seznanili s prispelimi prijavami za novega predsednika uprave, a se postopek lahko zavleče.

Mediaspeed

Odvetnik Stojan Zdolšek je v imenu treh članov razrešene uprave na novogoriško okrožno in delovno sodišče namreč vložil štiri tožbe.
V imenu razrešenih predsednika uprave Draga Podobnika ter članov uprave Uroša Kravosa in Stojana Pliberška, je Zdolšek na novogoriško okrožno sodišče vložil tožbo za ugotovitev ničnosti sklepa nadzornega sveta, s katerim so bili omenjeni odpoklicani, prav tako zahteva ničnost imenovanja novega predsednika uprave Dimitrija Picige. Ta je bil pred mesecem dni za predsednika uprave imenovan za obdobje pol leta. Kot je še danes poročal Radio Koper, je Zdolšek predlagal tudi začasno uredbo, s katero bi zadržali izvršitev sklepa o imenovanju Picige.
Na novogoriškem delovnem sodišču pa bodo ugotavljali ali je bila odpoved pogodb članom uprave nezakonita in bi jih zato razveljavili.
Po odvetnikovem mnenju je bil sklep o razrešitvi ničen, saj se je član nadzornega sveta, ki je tega dne prvič sodeloval na seji, Boris Tomašič pod sklep podpisal kot predsedujoči na seji, to pa bi lahko storil le predsednik nadzornega sveta Andrej Cetinski. Slednji pa je zaradi nestrinjanja z dogajanjem na seji to zapustil in v času sklepanja o razrešitvi ni bil več navzoč.
O vloženih tožbah so spregovorili tudi na današnji seji nadzornega sveta, je v izjavi po koncu povedal predsednik nadzornega sveta Marino Furlan. Seznanili so se tudi s prispelimi prijavami na razpis za predsednika uprave. V postavljenem roku jih je prispelo deset, med njimi je tudi ženska, je še povedal Furlan. Nekatere prijave niso popolne, manjkajo določene overitve, vendar bodo verjetno dali kandidatom možnost, da jih dopolnijo.
Še pomembnejši pa je bil predlog pogodbe, ki naj bi ga prihodnji teden podpisali s švicarsko družbo Sophos za upravljanje Hit Alpinee. "Še veliko stvari je potrebno dogovoriti, saj vsi podatki niso še potrjeni, čeprav so nakazani na papirju," je še povedal Furlan.
Predsednik uprave Dimitrij Piciga je povedal, da so nadzorniki ocenili, da predlagana pogodba s Sophosom za upravljanje s Hit Alpineo pomeni dobro osnovo za nadaljnje pogajanje z bankami. "Jaz verjamem, da bo lahko Hit Alpinea ob pomoči Sophosa in bank že v bližnji prihodnosti lahko sama poskrbela zase," je dodal.
Piciga je še povedal, da bosta Hit Alpinea in Sophos pogodbo predvidoma podpisala že 18. aprila, veljati pa naj bi začela 1. junija.