Slovenija

Padavine se bodo okrepile

STA / S.R.
12. 4. 2013, 16.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zvečer in ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in zajele večji del države. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Sprva bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Reuters

Jutri zjutraj in dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Prehodno bo zapihala šibka burja. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 14 do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine prehodno zajele vse sosednje pokrajine. Jutri zjutraj se bo v sosednjih krajih Italije in Avstrije zjasnilo, v krajih južno in vzhodno od nas pa se bodo dopoldne še pojavljale krajevne padavine. V Tržaškem zalivu bo zjutraj prehodno zapihala šibka burja. Čez dan bo sončno, popoldne bodo ponekod nastale krajevne plohe.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta je zajela zahodne Alpe in bo ponoči prešla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom priteka k nam topel in precej vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo povečini jasno in toplo.