Slovenija

Šolarji morajo danes v šolo

STA / S.R.
6. 4. 2013, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po šolskem koledarju za osnovne in srednje šole je današnja sobota za večino šol v Sloveniji delovna.

Filetrnet

Ker z njo nadomeščajo petek, 3. maj, bodo v šolah izvajali redni pouk po petkovem urniku ali pa različne dneve dejavnosti. V Novem mestu se bo osnovnošolcem in srednješolcem pridružil predsednik republike Borut Pahor.

Kot so sporočili iz predsednikovega urada, si bo Pahor najprej ogledal nagrajena likovna dela otrok petih razredov novomeških osnovnih šol na temo prometne varnosti. Po okrogli mizi na temo prometne varnosti pa bo obiskal preventivne prometno-varnostne delavnice pod naslovom Naj se ne zgodi na novomeškem Novem trgu.

V nadaljevanju bo predsednik republike obiskal gimnazijo Novo mesto in njihov podjetniški krožek, "v okviru katerega bo z mladimi podjetnimi srednješolci izvedel kreativni izziv ter spremljal predstavitve njihovih nagrajenih podjetniških projektov". Ob zaključku delovnega dne bo predsednik republike z dijaki četrtega letnika spregovoril tudi o državljanski vzgoji, etiki in njihovih pogledih na današnjo družbo, so sporočili iz urada.

Šolarji bodo za prvomajske praznike prosti kar devet dni, in sicer od 27. aprila do 5. maja. Šolski koledar sicer v tem šolskem letu predvideva dve delovni soboti, tako so šolarji namesto 24. decembra v klopi sedli že 29. septembra.