Slovenija

NPU naj bi preiskoval tudi Mira Senico

STA / S.R.
5. 4. 2013, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v okviru predkazenskega postopka danes izvaja 16 hišnih preiskav zaradi kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje.

Mediaspeed
Kriminalisti naj bi neuradno preiskovali tudi Senico.

V preiskavi zlorabe položaja in pranja denarja ena izmed hišnih preiskav po neuradnih informacijah STA poteka tudi pri odvetniku Miru Senici.

Današnje aktivnosti so del obsežne kriminalistične preiskave, ki predstavlja nadaljevanje preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete v eni izmed gospodarskih družb z območja Celja, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila STA, preiskava poteka v pisarni Senice, po informacijah spletnega portala 24ur.com pa preiskava poteka tudi na njegovem domu.

Preiskava, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic ter pranja denarja. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do osmih let, za drugo kaznivo dejanje pa do 10 let.

Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil iz zakona o kazenskem postopku, zaradi razlogov zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih, štirim osumljenim osebam odvzela prostost, ki bodo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Pri izvedbi hišnih preiskav, ki otekajo danes od šeste ure zjutraj na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje, skupaj s preiskovalci NPU sodelujejo tudi kriminalisti in policisti omenjenih policijskih uprav.