Slovenija

Kriza rock'n'rolla? V Sloveniji je ni!

K.Š.
2. 4. 2013, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Orto baru se je prejšnji teden zbralo veliko slovenskih rockerskih legend. Mimoidoči so dobili vtis, da so pred prizoriščem podelitve kakšne glasbene nagrade.

Dominika Torkar
Krize rock'n'rolla v Sloveniji ni!

A Aleš Klinar, Franci Zabukovec - Zabukowski, Cveto Polak,  Roman Ratej, Samuel Lucas, Patrik Vlačič in člani skupin Billysi, Rok`n`bend, Bohem, Mit, Hellcats, Alya, Muff, Victory so se tam znašli z namenom – pogledati in predvsem prisluhniti novemu (super) bendu, ki ga sestavljajo štirje izkušeni rockerji. To je bil večer, ko so prvič videli v akciji skupino z imenom San Di Ego, ki je poskrbela za zelo glasno promocijo. 

Premierno predvajanje videospota Zadnji cent je napovedal legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič, ki je potem predstavil še vsakega člana skupine posebej. 

Kitarist Matic Ajdič, pevec Sergej Škofljanec, bobnar Jure Doles in basist Martin Rozman so po krajšem uvodu (ki ga je prispeval Tadej Vasle - Vaso) brez milosti zarezali s svojim aktualnim komadom Zadnji cent in krajše popotovanje skozi sandiegovski repertoar se je začelo. Minipromocija je bila speljana suvereno in v duhu heavy-rock religije, katere goreči verniki so tudi člani zasedbe San Di Ego. Po končanem koncertu se jim je odvalila skala od srca, saj je prvi koncert navadno tudi najbolj stresen, ampak fantje se že veselijo novih podvigov in obljubljajo še naprej, da bodo zvesti pravoverni rockerski tradiciji in da bodo vedno in povsod šli »do konca«.

San Di Ego so poskrbeli tudi za uporabnike spleta, ki si lahko njihov videospot premierno ogledate na naši spletni strani!

Dominika Torkar