Slovenija

'Padla' bo še ena cestninska postaja

STA / A.M.
1. 4. 2013, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po velikonočnih praznikih bodo stekla gradbena dela na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti, ki bodo trajala predvidoma dva tedna.

Wikipedia

V okviru del bodo na postaji odstranili sredinska cestninska otoka, kar bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 kilometrov na uro.  

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in eni hitri stezi ABC, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Izvedbena dela obsegajo tudi statične ojačitve obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve elektroinštalacij ter dobavo in postavitev prometne opreme.

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in štirih stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Kompolje, ki je del odseka avtoceste Blagovica-Krtina, je že četrta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil betonske cestninske otoke. Od lanskega septembra je že preuredil čelne cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti.

V Darsu načrtujejo, da bodo predvidoma naslednji ponedeljek začeli z odstranjevanjem betonskih otokov med vinjetnimi stezami tudi na čelni cestninski postaji Dob na dolenjski avtocesti. Do julija, ko se začne glavna turistična sezona, načrtujejo še preureditev čelne cestninske postaje Tepanje, sledila bodo dela tudi na Vranskem in v Pesnici.