Slovenija

Nadzorniki razrešili predsednika uprave Palome

STA/R.S.
29. 3. 2013, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nadzorni svet sladkogorske tovarne papirja Paloma je na današnji seji odpoklical predsednika uprave Darka Bračiča in predsednika nadzornega sveta Boštjana Gorjupa pooblastil za evidentiranje kandidatov za novega predsednika uprave.

paloma.si

Kot so po seji sporočili iz Palome, se je nadzorni svet za razrešitev odločil iz ekonomskih in poslovnih razlogov. Nadzorni svet je ob tem danes potrdil poslovno poročilo za leto 2012 in se seznanil s poslovanjem v letošnjem letu. Kot so ugotovili nadzorniki, to zaostaja za gospodarskimi cilji, zato je družba sprejela nabor ukrepov na komercialnem in tehničnem področju s ciljem optimirati poslovne stroške in maksimirati poslovne priložnosti na področju prodaje. Delničarji Palome so sicer na skupščini pred tednom dni izglasovali zmanjšanje osnovnega kapitala družbe s sedanjih 14 milijonov evrov na skoraj 6,5 milijona evrov. V podjetju so se za ta korak odločili, da bi pokrili skoraj 7,8 milijona evrov minusa iz lanskega in poslovanja v preteklih letih.

Sladkogorska družba je lani ustvarila 84,2 milijona evrov prihodkov in ob tem dosegla 3,8 milijona evrov denarnega toka. Predvsem zaradi nižje prodaje v zadnjem trimesečju je Paloma ustvarila izgubo iz rednega poslovanja v višini 453.000 evrov. Za letos so načrtovali prihodke v višini 90 milijonov evrov in 6,5 milijona evrov čistega denarnega toka, kar so nameravali doseči s proizvodnjo dobrih 68.000 ton izdelkov. V prvih dveh mesecih je Paloma ustvarila za okoli 12,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in 500.000 evrov čistega denarnega toka.