Slovenija

Padavine bodo ponehale

STA / S.R.
29. 3. 2013, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno. Padavine bodo čez dan oslabele in ponekod prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija.

Reuters
Do sobote naj bi dež ponehal.

Zvečer in ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in do jutri zjutraj večinoma ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodnih krajih, popoldne pa se bodo širile proti vzhodu. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do okoli 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Padavine bodo čez dan oslabele in predvsem v krajih severno in zahodno od nas prehodno ponehale. Zvečer se bodo okrepile in do jutri zjutraj spet oslabele. Jutri dopoldne se bodo padavine pojavljale le v zahodni Hrvaški, popoldne pa se bodo od zahoda postopno ponovno okrepile.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez Alpe in srednjo Evropo proti vzhodu. V višinah priteka z jugozahodnim vetrom malo manj hladen in vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne počasi slabele. Meja sneženja se bo znižala, ob močnejših padavinah ponekod do nižin. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, v severovzhodni Sloveniji pa zjutraj in dopoldne severni veter. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma suho.