Slovenija

Slovenska zdravilišča dobro zasedena

STA / S.R.
29. 3. 2013, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V slovenskih naravnih zdraviliščih ugotavljajo, da bodo njihove zmogljivosti med velikonočnimi prazniki dobro zasedene.

Slovenia-Terme
Terme 3000

V Term 3000 Moravske toplice, Ptuj, Banovci, Lendava, Zdravilišče Radenci in Sava Hoteli Bled tako pričakujejo 65-odstotno zasedenost. Največ gostov pa bodo imeli iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Češke, Hrvaške in Srbije.

Kot je povedala direktorica prodaje Sava Turizem Metka Erjavec Granov, v njihovih objektih družine prevladujejo predvsem na destinacijah, kjer s ponudbo in obogatenimi animacijskimi programi nagovarjajo predvsem tovrstne gostje. Pri parih je priljubljena raznolika ponudba sprostitve, blagodejnost termo-mineralnih voda pa v tem času privablja tudi številne upokojence.

Thermana Laško med velikonočnim vikendom pričakuje okrog 700 gostov, ki bodo skupno ustvarili 2500 nočitev, kar predstavlja 50-odstotno zasedenost njihovih nastanitvenih zmogljivosti. V času velikonočnih praznikov je Thermana Laško pripravila 15-odstotni popust na pakete bivanja, bivanje otrok do petega leta starosti pa je brezplačno.

"V času praznikov je struktura gostov v obeh hotelih Thermana Laško zelo raznolika, od slovenskih do tujih, kjer prevladujejo italijanski, avstrijski in hrvaški gostje, kar konkretno pomeni, da je v strukturi gostov 30 odstotkov domačih in 70 odstotkov tujih gostov," so še sporočili iz laške thermane.

Za prihajajoče velikonočne praznike v Termah Čatež (na lokaciji Čateža, Mokric, v dveh koprskih hotelih ter v Marini Portorož) pričakujejo podobno kot lani tako domače kot tudi tuje goste, predvsem iz Italije in s Hrvaške. Večje število gostov iz Srbije pa pričakujejo konec aprila, ko bo pravoslavna velika noč.

V Termah Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev, ki se bodo lahko razvajali v zimski Termalni rivieri in njihovih wellness centrih. Na Mokricah pa bodo kmalu odprli golf igrišče.

V Termah Olimia so v wellness hotelu Sotelia in aparthotelu Rosa vse kapacitete polne zasedene, medtem ko je zasedenost v hotelu Breza in vasi Lipa okoli 80-odstotna. Struktura gostov je enaka kot v Thermani Laško, med njihovimi gosti pa prevladujejo Italijani in Hrvati ter gosti z germanskih trgov.

Tudi v Termah Zreče in na Rogli se nadejajo dobremu obisku med velikonočnimi prazniki. Na Rogli bodo prazniki tako še smučarsko obarvani, medtem ko bodo v Termah Zreče namenjeni predvsem dobremu počutju in sprostitvi. V Termah Zreče bodo največ, in sicer 71 odstotkov nočitev ustvarili slovenski gostje, med tujimi pa bodo prevladovali Italijani, Hrvati in Nemci. Na Rogli pa bodo največ nočitev, in sicer 52 odstotkov ustvarili hrvaški in 31 odstotkov slovenski gostje. V obeh centrih bodo med velikonočnimi prazniki prevladovale predvsem družine.