Slovenija

Presečnik bo odstopil z mesta podpredsednika DZ

STA / S.R.
28. 3. 2013, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Poslanec SLS Jakob Presečnik bo v torek zjutraj pred začetkom nadaljevanja seje DZ podal odstopno izjavo z mesta podpredsednika DZ, so sporočili iz SLS.

Mediaspeed
Jakob Presečnik (SLS)

Parlamentarni poslovnik namreč določa, da ima DZ tri podpredsednike, od tega enega iz največje opozicijske poslanske skupine. Iz SDS podpredsedniško mesto v DZ že zaseda Romana Tomc.

Kot so zapisali v SLS, bo Presečnik z mesta podpredsednika DZ odstopil v skladu z 20. členom poslovnika državnega zbora zaradi nastopa nove vladne koalicije. Omenjeni člen namreč določa, da ima DZ največ tri podpredsednike, od tega enega iz največje opozicijske poslanske skupine.

Kot so na socialnem omrežju Twitter še poudarili v SLS, s strani stranke ni bilo nikakršnih lobiranj, da bi Presečnik ostal na funkciji podpredsednika parlamenta, prav tako ni prejel takšne ponudbe.

Državni zbor po izvolitvi na predsedniško mesto od 27. februarja sicer vodi Janko Veber. Podpredsednici DZ pa tudi po odstopu Presečnika ostajata pred letom dni izvoljeni Renata Brunskole (PS) in Romana Tomc (SDS).