Slovenija

Ovadili štiri domnevne mladoletne vlomilce iz Velenja

STA / S.R.
28. 3. 2013, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Velenjski policisti so ovadili štiri mladoletnike, ki naj bi pred slabima dvema tednoma vlomili v tri okrepčevalnice in trafiko v Velenju, so sporočili s celjske policijske uprave.

Dolenjski list

 K prijetju osumljencev je pripomogel občan, ki je opazil, da mladeniča po Velenju prodajata cigarete.

Vlomi so se zgodili v noči s 14. na 15. marec. Takrat so policisti obravnavali tri vlome v okrepčevalnice pri glavni pošti, na Trgu mladosti in na Prešernovi cesti. V isti noči so obravnavali tudi vlom v trafiko na Šaleški cesti. Iz okrepčevalnic so vlomilci odnesli nekaj denarja in brezalkoholnih pijač, iz trafike pa večjo količino cigaret in alkoholnih pijač, vrednih najmanj 3000 evrov.

Dan po vlomih je nek občan obvestil policiste, da neznanca v Velenju prodajata večje količine cigaret. Policisti so kmalu po prijavi ustavili vozilo z voznikom in sopotnikom, ki sta ustrezala opisu. V bližini so našli tudi večjo količino cigaret, ki sta jih osumljenca, ko sta opazila policiste, odvrgla iz vozila.

Policisti so obema mladoletnima Velenjčanoma odvzeli prostost. Ugotovili so, da sta poleg njiju pri vlomih sodelovala še dva mladoletnika iz Velenja. Vse štiri so kazensko ovadili.