Slovenija

Tatova ujeli pri vlamljanju v avtomobil

STA / S.R.
28. 3. 2013, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so danes odvzeli prostost moškima, starima 34 in 27 let, ki sta v zgodnjih jutranjih urah vlomila v osebni avtomobil na Clevelandski v Ljubljani.

Pri tem ju je zalotil kriminalist, vendar pa se nepridiprava nista predala. Najprej sta začela bežati, nato pa tudi fizično napadla kriminalista. Obvladala ju je šele policijska patrulja.

Moška sta v omenjeni avtomobil vdrla okoli pol četrte ure zjutraj in ukradla več predmetov v skupni vrednosti okoli 1000 evrov, med drugim navigacijsko opremo in taksimeter. Pri nečednem dejanju pa ju je zalotil kriminalist, ki se je ravno tedaj odpravljal v službo. Osumljenca sta začela bežati, ko ju je kriminalist dohitel, pa sta ga fizično napadla in ga tudi poškodovala. Prav v tem času pa je na kraj prišla tudi policijska patrulja in predrzneža končno obvladala. Kriminalist je bil v pretepu poškodovan, vendar zdravniške pomoči ni iskal, so pojasnili v današnjem sporočilu Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so ugotovili, da so osumljenca že obravnavali za premoženjska kazniva dejanja. Tokrat bodo zoper njiju zaradi suma velike tatvine in poskusa preprečitve uradnega dejanja podali kazensko ovadbo.

Ljubljanski kriminalisti pa so se v preteklih dneh zopet ukvarjali tudi s kaznivim dejanjem s področja prepovedanih drog. V torek zvečer sta namreč kriminalista na Tržaški cesti v Ljubljani opazila osebno vozilo, ki je v križišču zapeljalo skozi rdečo luč. Vozilo sta poskušala ustaviti, pri tem pa je voznik pospešil z vožnjo proti središču mesta in se tako poskušal izogniti nadzoru, med vožnjo pa je iz vozila odvrgel nekakšen zavojček.

Nazadnje je kriminalistoma voznika vendarle uspelo ustaviti. Našli so tudi omenjeni zavojček, v katerem je bilo okoli 50 gramov heroina. Osumljenemu 38-letnemu Kranjčanu sta mamilo zasegla in mu odvzela prostost. Policija ga bo s kazensko ovadbo privedla k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.