Slovenija

Mariborski študenti zbrali pomoč za brezdomce

STA / S.R.
28. 3. 2013, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v preteklih tednih izvedla dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru.

ŠOUM

Akcija je bila zelo uspešna, saj so zbrali številno pomoč, predvsem v hrani, ki bo brezdomcem olajšala življenje. Zbrana sredstva bodo danes razdelili brezdomcem.

Zbirne akcije so potekale tri konce tedna zapored v mariborskih nakupovalnih centrih Europark, Planet Tuš in Mercator center. Zbrana sredstva bodo študenti danes odpeljali v zavetišče in sprejemališče za brezdomce v Mariboru.

"Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje," je povedal vodja projekta Matic Kirbiš.

Hkrati želijo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. "Naša želja je približati humanitarnost širši množici, s tem zbrati čim več materialnih sredstev in tako brezdomcem omogočiti lažje vsakdanje življenje," je dodal.

ŠOUM izvaja dobrodelno akcijo že pet let in je še vsako leto naletela na dober odziv. Tudi letos so po besedah Kirbiša "glede na trenutno stanje v državi, ko se številni tudi sami borijo za preživetje," zadovoljni. Zbrali so veliko količino hrane, higienskih pripomočkov in oblačil.