Slovenija

Že danes pričakujte gnečo na cestah

STA / S.R.
28. 3. 2013, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ob bližajočih se velikonočnih praznikih bo na slovenskih cestah povečan promet. Voznike, ki se vsak dan vozijo v službo, na Prometno-informacijskem centru opozarjajo, da se bo že danes zjutraj, še bolj pa v petek, poznal dotok vozil iz tujine.

Reuters
Previdno in strpno na cestah

Pričakujejo naj povečano gnečo na odsekih, ki so že ob dnevnih prometnih konicah najbolj obremenjeni.

Promet bo povečan tudi od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Na spletni strani Prometno-informacijskega centra voznike opozarjajo, da bo v četrtek močno povečan tudi tovorni promet. Za ta vozila bodo zato nastajale daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjši meri pa tudi Sečovlje in Dragonja, se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet.

Priporočajo tudi veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati tudi več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica obenem opozarjajo tudi naj bodo posamezniki bolj pozorni na svojo lastnino. Kot so poudarili v sporočilu za javnost, ljudje samozaščiti posvečajo premalo pozornosti. Zato lahko postanejo v času praznikov tudi oškodovanci zaradi tatvin, vlomov v vozila in stanovanja in drugih kaznivih dejanj.

Policisti novogoriške policijske uprave občanom svetujejo, da v osebnih avtomobilih ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih ter da vozila zaklepajo. Namreč nekateri storilci kaznivih dejanj izkoristijo gnečo in nepazljivost ljudi in izvršijo kazniva dejanja iz osebnih vozil.

Novogoriški policisti tako svetujejo, da v primeru tatvin ali vloma v vozilo, stanovanje, poslovne prostore ali druge objekte, da oškodovanci ali očividci to takoj prijavijo najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Ob tem so poudarili naj do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikaje zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, so še zapisali na PU Nova Gorica.