Slovenija

Razkrinkali preprodajalce konoplje

STA / R. S.
27. 3. 2013, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti in kriminalisti so odvzeli prostost moškima iz okolice Grosupljega, starima 39 in 29 let. Sumijo ju več kaznivih dejanj s področja nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami.

PU Ljubljana

Policija, ki je med preiskavo 39-letniku med drugim zasegla 4500 gramov konoplje, ju je privedla k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Policisti so omenjenima moškima prostost odvzeli v nedeljo, ko so na podlagi odredbe sodišča preiskali tovorno vozilo v Ljubljani. Poleg 4500 gramov droge konoplje rastline so 39-letnemu osumljencu zasegli tudi okoli 130 gramov droge konoplje smole, 19 mobilnih telefonov, samozapiralne vrečke in elektronsko tehtnico, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Z izvajanjem klasičnih policijskih nalog in prikritih preiskovalnih ukrepov so policisti ugotovili, da se je osumljeni tega dne vrnil s službene poti iz Španije, kjer je prepovedano drogo od neznanega dobavitelja tudi nabavil. Drogo je po izsledkih policije vsaj od januarja letos dostavljal 29-letnemu osumljencu in za zdaj še neznanim osebam, ki so po poskrbele za nadaljnjo preprodajo. Osumljena sta bila s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so še sporočili s PU Ljubljana.