Slovenija

Tina Maze želi (še) 100.000 evrov

STA / A.M.
26. 3. 2013, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je za STA potrdil, da so na SZS prejeli zahtevek ekipe alpske smučarke Tine Maze, Team To aMaze, po izplačilu 100.000 evrov denarne nagrade.

Reuters

Ekipa Tine Maze je prek odvetnika Damijana Terpina na SZS poslala zahtevek po izplačilu sto tisoč evrov, a Ulaga pravi, da za kaj takšnega nima osnove.

"Mi smo z ekipo Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Schladmingu v želji, da bi ji po izjemni sezoni namenili kakšno dodatno nagrado, obstoječi pravilnik namreč teh nagrad ne predvideva, podpisali aneks. V njem smo zapisali, da si bomo na SZS prizadevali, da bi zanjo zbrali denar za nagrado v maksimalni vrednosti 100.000 evrov. Torej bi lahko to bilo pet tisoč, deset, dvajset ali pa 100 tisoč evrov. Ta nagrada je odvisna od pripravljenosti oziroma naklonjenosti sponzorjev alpskih reprezentanc," je uvodoma za STA pojasnil Ulaga in dodal, da aneks v takšni obliki za SZS sploh ni zavezujoč.

"Ekipa Tine Maze res nima občutka. Mi smo zbrali 27.000 evrov, kolikor jih bo Tina tudi dobila. Tudi to za naše razmere ni zanemarljiva vsota," je še povedal predsednik krovne slovenske smučarske organizacije in dodal, da četudi bi zvezi uspelo zbrati maksimalni znesek, bi šel del denarja za mladinski pogon alpskega smučanja.