Slovenija

Sneženje bo le ponehalo

STA / S.R.
26. 3. 2013, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sneženje, ki je ponovno povzročalo težave v prometu, bo danes predvidoma oslabelo in postopno ponehalo, najkasneje na vzhodu države.

S.R.

Na Primorskem se bo čez dan delno razjasnilo, veter pa bo slabel, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Dnevna temperatura zraka bo z izjemo Primorske okoli nič stopinj Celzija.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste ob tem opozarjajo, da na izpostavljenih odsekih cest lahko nastane poledica. V trenutnih razmerah je ponovno obvezna zimska oprema, pričakovati pa je težave v prometu in zelo upočasnjen promet, so zapisali na spletni strani.

Zaradi snega in burje je bil v ponedeljek na nekaterih cestah močno oviran promet. Ob snegu je ponekod padal tudi leden dež, vreme pa je botrovalo več prometnim nesrečam in zdrsom vozil. Le v nekaj urah, med 6. in 14. uro, so jih policisti skupno obravnavali več kot sto. Največ težav je bilo ponovno na primorski avtocesti. Ponekod je bila zaradi burje in snega prepovedana vožnja za priklopnike in polpriklopnike, zaradi snežnih razmer pa so zaprli tudi cesto čez prelaz Vršič.

Na nekaterih cestah so zaradi vremenskih razmer izločali tovorna vozila, in sicer na pomurski avtocesti na prehodu Pince in na hitri cesti na prehodu Dolga vas iz smeri Madžarske, na štajerski avtocesti med priključkom Domžale in priključkom Lukovica v smeri Ljubljane na odstavni pas, na primorski avtocesti pri Brezovici in pred cestninsko postajo Log v smeri Primorske ter na počivališčih Povir in Ravne v smeri Ljubljane ter na cesti Novo mesto-Metlika.

Tovorna vozila, težja od 7,5 ton, so izločali tudi na hitri cesti Razdrto-Vrtojba pred cestninsko postajo Bazara v smeri Razdrtega, na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje ter na severni obvoznici pri priključku Ljubljana-sever. Na primorski avtocesti pa je nastal zastoj tovornih vozil med priključkom Sežana-vzhod in prehodom Fernetiči v smeri Fernetiči zaradi prepovedi vstopa tovornih vozil v Italijo.

Na Arsu napovedujejo, da bodo danes najnižje jutranje temperature od -3 do -7, na Primorskem pa malo nad nič stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 0, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Napoved za prihodnje dni pa kaže, da bo v sredo na Primorskem sončno, drugod sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala. V četrtek se bo oblačnost spet povečala, proti večeru bo v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati. V petek bo povečini oblačno, predvsem na zahodu bo občasno rahlo deževalo.