Slovenija

Vlada imenovala osem državnih sekretarjev

STA / J.P.
25. 3. 2013, 17.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela več kadrovskih odločitev.

Daniel Novakovič/STA

Med drugim je imenovala osem državnih sekretarjev, izhaja iz sporočila za javnost po seji vlade. Prav tako je imenovala nekaj novih v.d. generalnih sekretarjev ministrstev ter nekaj v.d. direktorjev direktoratov.

Mateja Vraničar je postala državna sekretarka na finančnem ministrstvu, Tina Brecelj pa na pravosodnem. Monika Kirbiš Rojs in Uroš Rožič bosta državna sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Nekdanjega poslanca SD Dejana Levaniča je vlada imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Aljuša Pertinača in Mirka Pečariča pa za državna sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Aleš Črnič je postal državni sekretar na ministrstvu za kulturo.

Vlada je danes razrešila dosedanjega generalnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje Janeza Lampeta ter za vršilko dolžnosti generalne sekretarke imenovala Tinko Teržan.

Prav tako je vlada za v.d. generalnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Žarka Bogunoviča, Ljiljano Kodrič pa za v.d. generalne sekretarke na ministrstvu za kulturo.

Vlada je razrešila in imenovala tudi nekatere direktorje direktoratov. Tako je Cveta Uršiča razrešila s položaja generalnega direktorja direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Na njegovo mesto je za vršilko dolžnosti imenovala Dragico Bac. Ano Vodičar je vlada imenovala za v.d. generalnega direktorja direktorata za družino na istem ministrstvu. Vodičarjeva je ta direktorat že vodila, vlada Janeza Janše jo je razrešila in za vršilko dolžnosti imenovala Gordano Možina Florjanc.

Ministrski zbor je s 30. aprilom razrešil Mira Petka s položaja generalnega direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo. Na to mesto je s 1. majem za vršilko dolžnosti generalne direktorice imenoval Ženjo Leiler Kos. Barbaro Koželj Podlogar pa je vlada z današnjim dnem razrešila s položaja generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost v ministrstvu za kulturo, v.d. generalnega direktorja je postal Gašper Troha.

Na vladi so ob tem spomnili, da so vsi vršilci dolžnosti imenovani do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.