Slovenija

Erjavec pričakuje razrešitev Vesel Valentinčičeve

STA / J.P.
25. 3. 2013, 17.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kot meni, bi bilo prav, da organi stranke podprejo predsednika in program, ki je dobil podporo na kongresu. Če ne, več ne vidi smisla sodelovati v stranki.

Mediaspeed
Minister na službeni poti.

Karl Erjavec, ki je po imenovanju Mete Vesel Valentinčič na funkcijo predsednice sveta DeSUS zagrozil z odstopom z vrha stranke, v sredo na seji sveta pričakuje razrešitev Vesel Valentinčičeve. 

"V DeSUS so zadeve konsolidirane, tudi podpora stranki raste po vseh javnomnenjskih anketah," je danes medijem dejal Erjavec. Zdi pa se mu "nekako nesprejemljivo", da nekdo kandidira za vse funkcije. Spomnil je, da je Vesel Valentinčičeva na volilnem kongresu 1. marca kandidirala tudi za predsednico stranke, a je takrat največ podpore znova dobil Erjavec. "Tam njen program ni dobil podpore in zelo nenavadno in zame nedemokratično je, da če ne uspeš tukaj, potem kandidiraš na drugo funkcijo," je dejal.

Tako Erjavec na seji sveta stranke, ki bo v sredo, pričakuje, da bodo Vesel Valentinčičevo razrešili in postavili novega predsednika oziroma predsednico sveta. Kongres je po Erjavčevih besedah pokazal, kateri program ima podporo, zato bi bilo prav, da tudi organi stranke podprejo ta program in predsednika.

Svet DeSUS je sicer Vesel Valentinčičevo na tajnih volitvah za svojo predsednico imenoval 12. marca na ustanovni seji, dva dni pozneje pa je izvršni odbor stranke sprejel sklep, s katerim svetu stranke predlaga, da jo razreši z mesta predsednice sveta in na njeno mesto imenuje drugega predsednika. Erjavec je namreč takrat napovedal, da bo izstopil iz DeSUS, če Vesel Valentinčičeva ne bo zamenjana, skupaj z njim pa naj bi iz stranke odšlo tudi vseh pet poslancev. Po pooblastilu Erjavca je sicer vodenje DeSUS začasno prevzel podpredsednik stranke Tomaž Gantar.