Slovenija

Od nedelje spet zimske razmere

STA/ M.V.
23. 3. 2013, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Od nedelje do torka je zaradi prodora mrzlega polarnega zraka pričakovati povsem zimske razmere. Temperature bodo v večjem delu Slovenije padle pod ničlo, občasno bo tudi snežilo. Na cestah se lahko zato pojavi poledica, saj se bo sneg sprva talil, nato pa bo zmrzovalo. Na Primorskem bo zapihala burja, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Tumblr

Do torka čez dan, ko bo sneženje predvidoma ponehalo, bo po nižinah osrednje Slovenije zapadlo večinoma od pet do deset, v nekoliko višjih predelih - predvsem južne Slovenije - pa tudi do 25 centimetrov snega. Ker bo vetrovno, bo veter marsikje gradil tudi snežne zamete.

Po nižinah Primorske bo sicer večinoma deževalo, a na prehodu med Notranjsko in Primorsko je moč pričakovati močno poslabšane vozne razmere, je Arso zapisal v danes izdanem opozorilu.

Burja na Primorskem bo predvidoma najmočnejša od nedelje zvečer do torka zjutraj. V sunkih bo predvsem v Vipavski dolini lahko dosegala hitrost med 100 in 120, na obali pa med 70 in 100 kilometri na uro.