Slovenija

Mark Knopfler se maja vrača v Ljubljano!

STA/ M.V.
23. 3. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Ljubljani se bo 4. maja ustavil pevec skupine Dire Straits Mark Knopfler. V Stožicah bo Knopfler nastopil v sklopu predstavitvene turneje za njegov zadnji album Privateering, vendar pa obljublja, da ne bo pozabil zaigrati kakšne pesmi iz obdobja Dire Straitsov.

Rolling Stone

"Privateering" je Knopflerjev osmi solo studijski album, v sklopu predstavitvene turneje pa bo glasbenik nastopil na 72 koncertih v 25 evropskih državah.

"Starejši ko postajam, bolj si želim pisati glasbo," je dejal Knopfler in dodal, da zdaj v procesu uživa bolj kot kadarkoli prej.

Kot obljubljajo pri Live Nation in Adria Entertainment, ki koncert organizirata, bo Knopfler zaigral tudi pesmi iz obdobja Dire Straitsov: "Stare pesmi Dire Straits so mnogim postale kažipoti v življenju. Rad igram stare pesmi, saj sem jih napisal in ljudje jih radi slišijo, to je dejstvo."

Svoj prvi solo album "Golden Heart" je glasbenik, rojen leta 1949, izdal leta 1996, sledili so mu še "Sailing To Philadelphia" (2000), "The Ragpickers Dream" (2002), "Shangri-La" (2004), "All The Road Running" (2006), "Kill To Get Crimson" (2007) in "Get Lucky" (2009).

Kot eden najboljših kitaristov vseh časov je Knopfler prodal več kot 120 milijonov albumov, tako v časih, ko je bil del skupine Dire Straits, kot tudi kasneje, odkar se posveča solo karieri, so zapisali organizatorji.

Večkratni dobitnik grammyjev je ustvaril velike uspešnice, kot so "Money For Nothing", "Sultans Of Swing", "Romeo and Juliet" in "Walk of Life". Knopfler je med drugim produciral tudi albume Boba Dylana in Randyja Newmana.