Slovenija

Jakič obiskal Generalštab Slovenske vojske

STA / R. S.
22. 3. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi obrambni minister, ki je v četrtek prevzel posle, Roman Jakič je danes že obiskal Generalštab Slovenske vojske, kjer se je srečal z načelnikom generalštaba Dobranom Božičem, so sporočili iz Slovenske vojske (SV).

Mediaspeed

Božič je ministru predstavil aktualne naloge SV ter proces preoblikovanja in transformacije, ki je v polnem teku.Minister je med srečanjem poudaril, da je SV na spodnji meji vzdržnega finančnega proračuna. Pri tem je izpostavil, da je treba pripadnikom zagotoviti največjo varnost, tako doma kot v tujini, piše v sporočilu za javnost.

Po ministrovem mnenju obrambno področje ne prenese nepremišljenih odločitev, zato bo v prihodnje velika pozornost namenjena strateškim interesom ministrstva za obrambo, ki da morajo sovpadati s strateškimi interesi Slovenije, ko gre za razvoj in delovanje Slovenske vojske.
Jakič je v pogovorih poudaril še, da v prihodnje pričakuje pravočasno in usklajeno sodelovanje vojske s civilno zaščito. Takšno sodelovanje lahko po ministrovem mnenju še bolj približa obrambni sistem slovenski javnosti in tudi tako prispeva k ohranitvi visoke stopnje zaupanja javnosti.

Ob zaključku obiska je minister napovedal obisk vojakov po enotah, da se bo tako seznanil z njihovimi nalogami in zahtevnostjo vojaškega poklica.