Slovenija

Prijeli mladoletnega roparja

STA / R. S.
21. 3. 2013, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti so prijeli 17-letnika, ki ga sumijo ropa banke ob Celovški cesti ter ropov pošt na Linhartovi in Riharjevi ulici, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Reuters

 Pri zadnjem ropu naj bi mu pomagala tudi 18- in 23-letnik, ki sta bila po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom izpuščena. Mladoletniku pa je sodnik odredil pripor. Policisti mladoletnika sumijo, da je 4. februarja nekaj pred 17. uro zamaskiran vstopil v prostore banke ob Celovški cesti v Ljubljani, uslužbenki banke grozil in od nje zahteval gotovino, grožnje pa je podkrepil s pištolo. Iz banke je odnesel okoli 5000 evrov.

Mladoletnik naj bi ponovno ropal 15. februarja. Po podatkih policije je ropar okoli 17.30 zamaskiran vstopil v prostore pošte na Linhartovi ulici v Ljubljani in s pištolo od zaposlenih zahteval denar. Odnesel je okoli 4000 evrov. Le tri dni kasneje naj bi 17-letnik ropal v pošti na Riharjevi ulici v Ljubljani. Tudi takrat je uporabil pištolo, ugotavlja policija, ter odnesel 6000 evrov v gotovini.

Po podatkih policije je domnevni ropar peš pobegnil do bližnjega parkirišča, kjer naj bi ga z vozilom čakala 18-letni Ljubljančan in 23-letnik iz okolice Ljubljane ter ga odpeljala s kraja. Policisti so zbrali dovolj dokazov, da so zoper trojico spisali kazenske ovadbe ter jim odvzeli prostost in jih privedli pred preiskovalnega sodnika.