Slovenija

Barroso čestital Bratuškovi

STA / R. S.
21. 3. 2013, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso je danes toplo čestital Alenki Bratušek za imenovanje za predsednico slovenske vlade.

Reuters

Prepričan je, da bo Bratuškova pomembno prispevala k skupnim prizadevanjem za boljšo prihodnost unije. "V imenu Evropske komisije in v svojem imenu vam z zadovoljstvom izrekam najtoplejše čestitke za imenovanje za premierko Slovenije," je zapisal Barroso v sporočilu za javnost. "Vaše imenovanje prihaja v časih, ki so polni izzivov tako za Slovenijo kot za celotno EU. Prepričan sem, da boste pomembno prispevali k našim skupnim prizadevanjem pri oblikovanju boljše prihodnosti za Evropo in njene državljane ter pri krepitvi naše unije," je poudaril. Poleg tega Barroso Bratuškovi želi uspešen mandat in se veseli sodelovanja z njo pri gradnji močne Evrope blaginje, ki je "naša skupna odgovornost".

To je sicer prvič, da se je Barroso ob imenovanju nove slovenske vlade odzval s posebnim sporočilom za javnost. Bratuškovi je čestital tudi predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz. "Čestitke Alenki Bratušek, prvi ženski na čelu slovenske vlade. Želim vam veliko uspeha v teh časih, polnih izzivov za Slovenijo in EU," je na Twittrju zapisal Schulz.