Slovenija

Izšla pesmarica z najlepšimi Avsenikovimi skladbami

21. 3. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mineva 60 let, odkar je Ansambel bratov Avsenik zaoral ledino v slovensko domačo glasbo in v njej uveljavil nov, svež glasbeni izraz.

Avsenik.com
"Kako enostavno je danes, ko velik del bremena za izid pesmarice opravi moderen tiskalnik. Če se spomnim samega začetka, ko sem na željo poslušalcev dolgo v noč prepisovala tekste, ali jih kasneje pisala na pisalni stroj, takrat to res ni bilo enostavno. Vsem ljubiteljem Avsenikovih besedil želim veliko veselja pri prebiranju pesmarice z željo, da bi skupaj z nami praznovali naš jubilej, saj ste ga z ansamblom soustvarjali tudi vi, naši zvesti poslušalci," je zapisala Brigita Avsenik.

Mineva 60 let, odkar je Ansambel bratov Avsenik zaoral ledino v slovensko domačo glasbo in v njej uveljavil nov, svež glasbeni  izraz. Svojevrsten slog je na mah osvojil poslušalce po vsej Sloveniji, v drugih deželah Evrope in celo izven nje. Iz leta v leto se je večal tudi krog glasbenikov, ki jih je navdušil nov glasbeni stil. Doma in na tujem so ustanovili na stotine ansamblov s sedaj že klasično Avsenikovo zasedbo.

Da bi ljubiteljem Avsenikove glasbe olajšali iskanje besedil, so v Galeriji Avsenik – Hohner izdali novo pesmarico, ki združuje 100 najlepših besedil Avsenikovih skladb.

Pesmarico izdajajo v spomin dosežkom Ansambla bratov Avsenik in v želji, da bi besedila ohranila svojo pristnost in da bi mladi, ki prihajajo za nami, ljubili tiste kraje, v katerih 'murke cveto' in s ponosom zavzdihnili in zapeli 'Slovenija, od kod lepote tvoje'.

Več v današnji tiskani izdaji dnevnega časopisa SVET24.