Slovenija

Ministrska ekipa Alenke Bratušek prisegla v DZ

STA
20. 3. 2013, 20.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred poslanci DZ je priseglo vseh 13 članov novoizvoljene vlade, ki jo bo vodila Alenka Bratušek. Novoimenovana ministrska ekipa, ki bo nasledila vlado Janeza Janše, tako predstavlja enajsto slovensko vlado.

Mediaspeed

Finančno ministrstvo v novoizvoljeni vladi prevzema Uroš Čufer, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa Stanko Stepišnik. Ministrstvo za obrambo bo vodil Roman Jakič, ministrstvo za kulturo pa Uroš Grilc.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prevzema Anja Kopač Mrak, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, Dejan Židan pa bo skrbel za resor kmetijstva in okolja.

Gregor Virant bo pristojen za ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo, Igor Maher za ministrstvo za infrastrukturo in prostor. Senko Pličanič pa bo, tako kot že v prejšnji vladi, pravosodni minister.

Poleg njega se na resorja, ki sta ju že vodila v prejšnjem mandatu, vračata tudi Karl Erjavec, ki bo znova minister za zunanje zadeve, in Tomaž Gantar kot minister za zdravje.

V vladi bo tudi ministrica brez listnice, zadolžena za vodenje resorja za Slovence v zamejstvu in po svetu, Tina Komel.