Slovenija

Žerjav ne bo več poslanec, kaj pa Janša?

STA
20. 3. 2013, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če bo DZ danes potrdil vlado Alenke Bratušek, bo to vplivalo tudi na sestavo DZ. Tisti člani vlade Janeza Janše, ki so bili na volitvah izvoljeni za poslance, se bodo namreč lahko preselili v poslanske klopi.

Mediaspeed

Zagotovo se tja ne bo vrnil nekdanji minister Radovan Žerjav, prav tako je vprašanje ali se bo v DZ vrnil Janša.

Nekateri mediji so namreč poročali, da predsednik SDS Janez Janša naj ne bi ponovno sedel v poslanske klopi, ampak da naj bi se zaposlil na stranki.

Možnost za prevzem mesta poslanca, če se bodo tako odločili, imajo poleg njega tudi ministri SDS v tej vladni garnituri Vinko Gorenak, Zvone Černač in Andrej Vizjak.

V poslanske klopi se zagotovo vračata predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednik SLS Franc Bogovič, medtem ko je predsednik DZ Janko Veber pred današnjo sejo DZ medijem potrdil, da je od Radovana Žerjava, ki je v vladi Janeza Janše opravljal funkcijo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, že prejel obvestilo, da se odpoveduje poslanskemu sedežu. Žerjav, nekdanji predsednik SLS, je sicer že pred časom napovedal, da odhaja iz politike.

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in minister za zdravje Tomaž Gantar, ki opravljata tekoče posle še iz Janševe vlade, pa ostajata na istih funkcijah tudi v novi vladi.