Slovenija

Bodoči minister lastnik črne gradnje

STA
20. 3. 2013, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bodoči minister za infrastrukturo Igor Maher je po navedbah časnika Žurnal24 lastnik črne gradnje nad Sečoveljskimi solinami.

Twitter
Igor Maher

Maher je povedal, da je bil objekt že tam, ko je kupil parcelo, in da je ta v postopku legalizacije, piše časnik. "Parcelo sem kupil pred 11 leti, od dedičev prvotnih lastnikov. Objekt je bil že tam in v postopku legalizacije. Plačana je bila kazen za uzurpacijo prostora, vloga za legalizacijo je bila že vložena, leta 2003 pa sva jo s soprogo vložila še sama," je za časnik povedal kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor iz Državljanske liste.

Dodal je, da ne glede na njegov nekdanji položaj v piranski občini ni zlorabil svoje funkcije in uredil zadev, ampak čaka na sprejetje ustreznih občinskih prostorskih aktov. "Lahko rečem, da sem to vprašanje v aktualnih političnih razmerah v bistvu pričakoval," je dodal.

Po podatkih iz zemljiške knjige je pogodba, s katero je Maher kupil zemljišče, iz oktobra 2004, zemljiškoknjižno dovolilo, s katerim se je vpisal v zemljiško knjigo, pa iz sredine julija 2006. Zemljišče je opredeljeno kot najboljše kmetijsko, ocenjena vrednost parcele pa je 15.705 evrov.

Neimenovan domačin pa je časniku povedal, da je bilo zemljišče nepozidano, vkop, objekt, zidani kamin ob njem ter sončne kolektorje in vse drugo pa da je postavil Maher. "Prej je tam stala le prikolica," je zatrdil.