Slovenija

Prijeli voznika ukradenih BMW-jev

STA / S.R.
19. 3. 2013, 16.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Celjska prometna patrulja je v ponedeljek na avtocesti pri Arji vasi opazila vozili znamke BMW italijanskih registrskih številk. Ko sta policista želela enega od voznikov ustaviti, je ta pobegnil.

Arhiv DL

Po "filmski" akciji sledenja so mariborski in murskosoboški policisti v nadaljevanju prijeli oba voznika ukradenih vozil. Celjska policista, ki sta opravljala nadzor prometa na avtocesti v bližini Arje vasi, sta prehitela enega izmed omenjenih vozil in ga pričela ustavljati s svetlobnim napisom civilnega službenega vozila Provida. Voznik ni upošteval znakov policistov in je z povečano hitrostjo, vozil je krepko več kot 200 kilometrov na uro, z vožnjo nadaljeval v smeri proti Mariboru, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Policista sta mu zaradi visoke hitrosti in slabih vremenskih razmer težko sledila. Na cestninski postaji Tepanje sta se v sledenje vključila še policista Policijske postaje Slovenske Konjice.

Vozniku enega od vozil je uspelo odpeljati v smeri proti Murski Soboti. Voznik se je spretno izognil dvema postavljenima blokadama, pred tretjo (blokada s tovornim vozilom) je ustavil in pobegnil iz vozila. Policisti so voznika kmalu prijeli v bližini Renkovec. Šlo je za 28-letnega državljana Moldavije z romunskim potnim listom. Pri preverjanju podatkov vozila so policisti ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji.

Voznik drugega vozila BMW je med vožnjo povzročil nekaj prometnih nesreč. Po nekaj kilometrih vožnje po travnikih in njivah se je pri Kungoti pri Ptuju zaletel v drevo ter pobegnil s kraja. Policisti so ga v večernih urah prijeli na avtocestnem počivališču na Dravskem Polju. V tem primeru je šlo za 30-letnega romunskega državljana. Vozilo je bilo prav tako ukradeno v Italiji.