Slovenija

Koprčan gojil konopljo

STA / S.R.
15. 3. 2013, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kriminalisti in policisti PU Koper so v začetku meseca v hiši v okolici Ilirske Bistrice, ki jo je imel v najemu 37-letni Koprčan, našli posebej opremljen in prirejen prostor za gojenje konoplje.

Policija

Zasegli so tudi 59 sadik prepovedane droge. Policija je prišla na sled še 21-letnemu Koprčanu, ki so mu prav tako zasegli večjo količino konoplje.

V stanovanjski hiši, ki jo je najel 37-letnik, je policija poleg sadik konoplje, visokih približno en meter, zasegla tudi različne pripomočke za gojenje konoplje, kot so grelna in svetilna telesa, vodna črpalka, električni agregat in gnojila. Moškemu so zasegli še približno pet gramov konoplje, za katero je povedal, da mu jo je za 40 evrov prodal 21-letnik iz Kopra, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Mladeniča je policija v preteklosti že večkrat kazensko ovadila zaradi prodaje konoplje in kaznivih dejanj z elementi nasilja, ob hišni preiskavi pa je policija na njegovem domačem naslovu zasegla še približno 20 gramov konoplje.

Glede na količino zasežene droge obstaja utemeljen sum, da se oba moška ukvarjata z gojenjem večjih količin konoplje, ki je očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.

Oba so zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici koprskega sodišča, ki je na predlog okrožnega državnega tožilca iz Kopra zoper oba odredila pripor, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Na Policijski upravi Koper sicer v zadnjem času beležijo porast kaznivih dejanj prodaje konoplje, katere prodajna cena se giblje okoli 3000 evrov na kilogram, cena pri prodaji na drobno pa je tudi do trikrat večja, so še navedli.