Slovenija

Prometna nesreča s smrtnim izidom

STA
10. 3. 2013, 08.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V soboto ob 18.11 se je na primorski avtocesti med Postojno in Uncem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 50-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv DL

Nesreča se je zgodila, ko je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi manjše prometne nesreče ustavil na počasnem pasu avtoceste in izstopil iz vozila. Peš je odšel nazaj proti Postojni približno 50 metrov, kjer je ob skrajni desni rob vozišča postavil varnostni trikotnik. Med hojo po avtocesti ni uporabljal odsevnega jopiča in je bil oblečen v črna oblačila. Ko se je vračal nazaj proti osebnem avtomobilu je po pasu za počasna vozila iz smeri Postojne pripeljal 25-letni voznik tovornega avtomobila s polpriklopnikom ter s prednjim desnim delom tovornega vozila trčil v pešca in nato še v osebni avtomobil. Pešec je v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 28 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana huje, tri pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 79 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 53-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 vlomov, 15 tatvin, devet poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja zlorabe znamenj za nevarnost in po eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, grožnje in ogrožanja z nevarnim predmetom.