Slovenija

Večina protestnikov že odšla

STA / S.R.
9. 3. 2013, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Večina protestnikov, ki so se popoldne zbrali na t. i. četrti vseslovenski ljudski vstaji, je že odšla.

M.V.

Na Kongresnem trgu jih vztraja le še nekaj sto, medtem ko jih je nekaj deset še vedno pred policijsko postajo na Trdinovi, kjer čakajo na izpustitev pridržanih protestnikov.

Glasbeni in kulturni program, ki poteka v okviru Protestivala na Kongresnem trgu, se bliža koncu. Med protestniki so se sicer pojavili tudi pozivi k premiku pred parlament, a se množica ni odzvala.

Del protestnikov, ki je svoje zahteve izražal pred parlamentom, je tudi že odšel, nekaj deset ljudi pa še vedno čaka na izpustitev pridržanih protestnikov. A teh policija očitno ne bo izpustila, dokler protest ne bo popolnoma zaključen, saj so napovedali, da bodo v pridržanju "vse do prenehanja razlogov za ukrep".

Nekateri protestniki se sicer zdaj dogovarjajo, da bi se premaknili tudi pred policijsko postajo Moste, kamor naj bi po nekaterih informacijah prepeljali protestnike.

Protestniki so danes na odru in v množici pozivali k socialni in pravični državi ter vrnitvi oblasti ljudstvu. Prebrali so tudi t. i. Pomladno deklaracijo.