Slovenija

Protestniki po Ljubljani

STA / S.R.
9. 3. 2013, 16.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Protestniki, zbrani na t. i. četrti vseslovenski ljudski vstaji so se s Kongresnega trga podali na pohod po Ljubljani.

Facebook

Med drugim se bodo ustavili pred sodiščem, kjer bodo izvedli proces, v katerem "bodo obsodili vse, ki so zavozili Slovenijo". Prav tako naj bi šli do Magistrata in zahtevali odstop ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Na Kongresnem trgu se je sicer zbralo nekaj tisoč ljudi. Udeleženci protesta bodo glede na napovedi po zbiranju na Kongresnem trgu predvidoma krenili po Slovenski cesti do Trga OF in po Miklošičevi cesti do sodišča. Nato bo del protestnikov po Tavčarjevi ulici odšel nazaj na Slovensko cesto in se vrnil na Kongresni trg, del pa pred stavbo Radiotelevizije Slovenija in od tam proti Magistratu, kjer bodo protestniki zahtevali odstop župana Jankovića.

Od Magistrata bodo protestniki odšli še pred sedež Evropske komisije v Sloveniji, so sporočili člani odbora vstaje. Pred državni zbor sicer naj tokrat ne bi odšli, kljub temu pa je Trg republike, kot ob prejšnjih protestih, deloma ograjen.

Protest naj bi nato zaključili tam, kjer so ga začeli, torej na Kongresnem trgu. Hkrati z vstajo tudi tokrat poteka Protestival, v okviru katerega bodo nastopili številni glasbeniki.