Slovenija

Šest policijskih patrulj lovilo motorista

M.R.
5. 3. 2013, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Štiriintridesetletni Ljubljančan si je za vratolomno vožnjo z motornim kolesom prislužil 2020 evrov kazni in kazensko ovadbo.

Kranjski promerni policisti so včeraj okoli poldneva v krožišču v Medvodah opazili voznika motornega kolesa, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Toda motorist, Ljubljančan, star 34-let, se je na opozorila modrih angelov požvižgal. Z motorjem je začel drveti proti Zbiljam in naprej proti Hrašam, pri Vodicah je nato zavil na avtocesto in nadaljeval proti Ljubljani. Z avtoceste je zavil v Šentvidu, vratolomno vožnjo pa nadaljeval po Celovški cesti do Dravelj. Tam se je motorja znebil in zbešal peš, toda policisti so ubežnika kmalu dohiteli in s pomočjo prisilnih sredstev obvladali.

Štiriintridesetletnik ni upošteval serije cestno prometnih predpisov, med drugim ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano motorno kolo, ni pa bil pod vplivom alkohola. Motorno kolo so mu zasegli in mu zaradi prekrškov izdali plačilni nalog v višini 2020 evrov. Motorista zaradi nevarne vožnje čaka tudi kazenska ovadba. Kot so še sporočili iz PU Ljubljana, gre za starega znanca, v preteklosti že večkrat kaznovanega zaradi cestnih vragolij. Ubežnika je lovilo šest policijskih patrulj, dve kranjski in štiri ljubljanske.