Slovenija

Šentviški predor bodo zaprli

STA / A.M.
3. 3. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predor Šentvid bo predvidoma med 10. in 12. uro zaprt za promet v obe smeri. S tem bo za dve uri zaprt tudi nekaj več kot trikilometrski odsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze.

V predoru Šentvid bo med zaporo izvedena vaja zaščite in reševanja izrednega dogodka, so sporočili iz družbe za avtoceste. Med predvidoma dvourno zaporo predora bodo v Kosezah in Šentvidu zaprti tudi vsi uvozi na navedeni odsek avtoceste: s Podutiške ceste ter uvoz s Celovške ceste v predor iz smeri Kranja v Šentvidu.

Iz smeri Kranja bodo vozila avtocesto zapustila na izvozu za Celovško cesto v Šentvidu, iz smeri Kozarij pa bo promet za smer proti Kranju preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico in na njej na izvoz Ljubljana-sever na Celovško cesto.

Obvoz bo označen. V obdobju zapore bo zaradi skrajšanja cestninske ceste na gorenjski cestninski postaji Torovo ustrezno znižana cestnina za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone.

V družbi za avtoceste zato voznikom in voznicam priporočajo, naj pred potjo pokličejo Prometno-informacijski center za državne ceste, na številko 1970, kjer jim bodo operaterji poskušali dati čim bolj aktualno in celovito informacijo o stanju na cestah. Stanje na avtocestah in hitrih cestah pa lahko preverijo tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44 in na spletni strani www.promet.si.