Slovenija

Bratuškovo naj bi nadomestil Brane Golubović

STA
1. 3. 2013, 17.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Državni zbor bo v ponedeljek, ko začne redno februarsko sejo, določil poslanca, ki bo v poslanskih klopeh nadomestil novoizvoljeno mandatarko za sestavo nove vlade Alenko Bratušek iz vrst PS.

Po sklepu Državne volilne komisije, s katerim se bo pred tem seznanila mandatno-volilna komisija DZ, bo Bratuškovo nasledil Brane Golubović.                  
Golubovič, rojen leta 1969, je magister upravnih ved. Leta 2011 je magistriral na podiplomskem študiju na Fakulteti za upravo na temo socialnega podjetništva, je navedeno na njegovem predstavitvenem spletnem mestu.

Od julija lani je podsekretar v državnem zboru. V času od februarja 2007 do februarja 2011 je bil podžupan občine Kamnik, nato pa je bil še tri mesece zaposlen na občini. Med drugim je pokrival področja predšolske vzgoje, šolstva, športa, sociale, zdravstva, kulture, kakovosti bivanja, skrbi za starostnike in sodelovanja z nevladnimi organizacijami.

Poslanci so v sredo s 55 glasovi za in 33 proti izglasovali konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše in za mandatarko izvolili vodjo PS Alenko Bratušek. Prisegla je kot prva mandatarka za sestavo nove vlade v zgodovini Slovenije.