Slovenija

Chuck Norris nosi pižamo s potiskom Dejana Zavca

STA / P. R.
1. 3. 2013, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dejan Zavec je prepričan v svojo zmago. 9. marca se bo spopadel z Američanom Keithom Thurmanom. Do takrat mora »popiliti« še eksplozivnost in natačnost. 'Poklopili' so se tudi glava, psiha in razum, pa še malo fantazije je bilo vmes, je dejal Zavec.

Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se je te dni vrnil s sparing priprav v nemškem Magdeburgu. Na Ptuju je danes stopil na tehtnico, ki je pokazala 70,2 kilograma. S to številko je zadovoljen, saj je blizu 66,678 kg, kolikor bo moral imeti na predvečer dvoboja velterske kategorije v Brooklynu. Borba bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.

Nasmejani Zavec danes ni želel napovedovati, kako se bo lotil nasprotnika. Po njegovih besedah bodo napovedi možne šele po prvi ali drugi rundi borbe. »Pomembno bo imeti tudi malo športne sreče, pomembna bo večja želja po zmagi, delavnost in požrtvovalnost. Verjamem, da sem naredil vse v želji po zmagi. Nočem, da se to sliši arogantno, a za 9. marec sem se odločil, da me ne more nihče premagati noben zemljan," je dejal Zavec, na medklic enega od novinarjev "kaj pa Chuck Norris", pa je v smehu odvrnil: "Niti Chuck Norris. On nosi pižamo s potiskom Dejana Zavca."

Zavec se v ZDA odpravlja v nedeljo. V New Yorku bo imel pet dni časa za prilagoditev na drugačen časovni pas, prireditelji so mu zagotovili tudi ustrezno telovadnico in ostalo infrastrukturo, dvoboj pa si bo ogledal tudi njegov nekdanji menedžer Don King. "Verjetno bomo kakšno rekli, na koncu koncev je bil on tisti, ki me je 'iztrelil' v ta poklicni svet boksa in čeprav smo se razšli, med nami ni zamer," je zaključil Zavec.