Slovenija

Za Mercator prispelo cel kup ponudb

STA
19. 2. 2013, 18.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Konzorcij delničarjev Mercatorja je prejel večje število nezavezujočih ponudb za nakup 53 odstotkov delnic trgovske družbe. Predstavitev, ki jih je uprava družbe pod vodstvom Tonija Balažica opravila v začetku februarja, se je udeležilo devet morebitnih ponudnikov, koliko ponudb je prispelo, pa prodajalci ne razkrivajo.

Mercator prodajajo že devetič. V tokratnem prodajnem konzorciju so Pivovarna Union, NLB, Pivovarna Laško, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor - Faktoring Beograd, Radenska, Banka Koper, banka Hypo Alpe Adria, NFD 1, Banka Celje in NFD Holding.

Izkazani interes za nakup večinskega deleža v družbi Mercator je rezultat številnih aktivnosti, med drugim tudi predstavitev, ki jih je uprava družbe opravila med 7. in 12. februarjem, so v imenu prodajalcev sporočili iz agencije Futura. Člani konzorcija zdaj preučujejo prejete ponudbe, javnost pa bodo o nadaljevanju postopka prodaje družbe še obveščali.

Hrvaški Agrokor tudi tokrat, poleg nekaterih skladov, velja za enega glavnih igralcev v igri za nakup večinskega deleža Mercatorja. Hrvati so v zadnji ponudbi za delnico Mercatorja ponujali 221 evrov, tokrat pa naj bi bila cena po ocenah analitikov nižja. Agrokor naj bi že začel zbirati sredstva za nakup Mercatorja, in sicer z borznimi mahinacijami oz. prerazporeditvijo premoženja znotraj skupine Agrokor.