Slovenija

V Sloveniji bo praznik ženskih skokov

STA
16. 2. 2013, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in v nedeljo bo Ljubno ob Savinji gostilo svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske. Na najprestižnejši postojanki ženske sezone, na kateri bodo nastopile skakalke iz 14 držav, bo na startu tudi osem Slovenk na čelu z najboljšima to zimo Katjo Požun in Špelo Rogelj, ki se veselita domače tekme.

Tekme na Ljubnem v smučarskem svetu slovijo - najprej so bile to sedem let tekme celinskega pokala, lani pa v premierni sezoni svetovnega pokala tudi na najvišji ravni - kot najboljše preizkušnje v mednarodni karavani tako z organizacijskega vidika kot z vidika obiska in samega vzdušja, prireditelji pa obljubljajo, da tudi letos ne bo nič drugače. Za nastope je po besedah predsednika organizacijskega odbora Rajka Pintarja prijavljenih 50 skakalk iz 14 držav, med njimi bo tudi osmerica slovenskih "vražjih deklet".

Letos bosta tekmi na Ljubnem obenem zadnja generalka za smučarske skakalke pred članskim svetovnim prvenstvom v Predazzu; ženska tekma bo na sporedu 24. februarja. Glavni trener reprezentance Matjaž Triplat je skupaj s pomočnikom Primožem Peterko določil, da bodo konec tedna slovenske barve zastopale Katja Požun, Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Eva Logar, Manja Pograjc in Barbara Klinec.

Najboljša slovenska skakalka to zimo 19-letna Požunova, ki je skupno na osmem mestu v svetovnem pokalu, si prav tako želi, da bi na Ljubno prišlo čim več gledalcev: "Na Ljubnem je skakalnica precej težka, zato vem, da moram še toliko bolj paziti na počep, pa bo vse v redu. Na vrhu sicer ne slišim gledalcev, ki spodaj navijajo, a se je lepo pripeljati v iztek ob bučnem spodbujanju in navijanju. Tudi tekmovalke iz drugih reprezentanc so rekle, da je na Ljubnem pravi užitek skakati in da je to brez dvoma glede organizacije najlepša tekma sezone."

Danes in v nedeljo se bosta obe tekmi v Zgornji Savinjski dolini s prvo serijo začeli ob 14.30.