Slovenija

Zakaj sta si Massi in Kunc skočila v lase?

STA / S.R.
15. 2. 2013, 15.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mitja Kunc, nekdanji slovenski alpski smučar, ki je na olimpijskih igrah leta 1994 v Lillehamerju osvojil četrto mesto, sedaj pa je trener za tehnične discipline v slovenski ekipi, ter Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, sta se v četrtek po veleslalomskem srebru Tine Maze na SP v Schladmingu sporekla in tudi fizično obračunala.

Prek Twitterja se je na včerajšnje dogajanje odzvala Tina Maze, ki je zapisala: "Glej čudno, slovenski pregovor še kako drži! Žalostno!"

Po petkovi veleslalomski tekmi na SP je Andrea Massi v ciljnem izteku slovenskim medijem dejal, da so imeli težave pri podajanju informacij prek radijskih zvez iz njene ekipe na start Tini Maze pred prvo vožnjo, ko sta se dva slovenska trenerja pomotoma povezala s frekvenco ekipe Tine Maze. V hotelu Tauernblick je nato prišlo do spora in fizičnega obračuna med Massijem, vodjo ekipe Tine Maze, ter Kuncem.

"Dvakrat sem se iskreno opravičil Massiju, ki pa me je začel žaliti ... Ker je bila polna jedilnica, sem dejal, da naj greva ven. On je to očitno razumel, kot da se želim tepsti, kar ni bil moj namen. Na hitro je vstal, še v smučarskih čevljih, nato pa me je povlekel za rokav in nato udaril, sam sem se le branil ... Žal mi je tega dogodka. Namesto da bi Massi užival v uspehih, pa se dogodi taka stvar. Česa takega nisem pričakoval," je povedal Kunc.

Massi še ni komentiral dogodka, takoj po četrtkovem veleslalomu pa je dejal: "Nočem polemik, a imeli smo težave, ki jih lahko potrdi Vlado Makuc. Ko sem dal informacijo, jih Tina ni slišala, govorim o prvi vožnji veleslaloma. Nekdo je dal frekvenco na prvi kanal. Določeni slovenski trenerji so bili zelo neprofesionalni, saj so se vključili v naš radijski kanal, ki je bil rezerviran za nas. Vsi so vedeli, da smo na 'enki'. To niso profesionalci. To so začetniki, ali pa turisti. Jaz bolje, da ne dobim tega gospoda v tem trenutku, vem, kdo je."

Vlado Makuc, vodja panoge za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije, je pojasnil, da sta se dva slovenska trenerja pomotoma povezala s frekvenco ekipe Tine Maze, ker sta menila, da bosta lahko na sedmem kanalu, ki sta ga dolgo uporabljala, tudi tokrat sama, vendar pa ima slovenska ekipa sedaj zakupljenih le šest kanalov, tako da sta se avtomatično znašal na prvem ...

Primož Ulaga, nekdanji vrhunski smučarski skakalec in sedaj predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS), je dejal, da še ne ve, kašni bodo koraki zveze po incidentu, vse skupaj pa bo dobilo epilog po SP. "Položaja ne poznam povsem natančno. Slišal sem verziji Kunca ter Massija in verjetno je resnica nekje vmes. Alpsko smučanje ima res svoje težave. Ne govorim o Smučarski zvezi, temveč o alpskem smučanju. Vse ostale panoge delujejo odlično, alpsko smučanje pa ne. Prav smešno je, da se te ekipe med seboj prepirajo, namesto da bi si pomagale. Vem, da gre za medalje, ampak do takih stvari ne bi smelo priti. Dovolili smo, da ekipa Team to aMaze deluje na svojih temeljih, je zelo uspešna, a včasih prihaja do izkoriščanja. Na drugi strani je ekipa, ki ni tako uspešna. Moja želja je, da bi si ti dve ekipi med seboj pomagali. Alpsko smučanje ni samo Tina Maze. So bili uspešni smučarji in smučarke in bodo tudi v prihodnosti. Ne vem, kakšni bodo naslednji koraki in kako se bo na vse te zadeve odzval odbor za alpsko smučanje. Bil je to trenutek slabosti in vse ni tako grdo, kot je videti," je dejal Ulaga.