Slovenija

Srečanja med Erjavcem in Pusićevo najverjetneje ne bo

STA / A.M.
15. 2. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Srečanja med zunanjim ministrom Karlom Erjavcev in hrvaško zunanjo ministrico Vesno Pusić, ki je bilo napovedano za torek v Zagrebu, najverjetneje ne bo, so potrdili na MZZ. Minister Erjavec se sicer danes ne namerava odzvati na odločitev predsednika vlade Janeza Janše, da ga umakne iz reševanja vprašanja LB.

Omenjeno odločitev naj bi zunanji minister komentiral na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v torek. Kot so še povedali viri na MZZ, minister ocenjuje, da sta s Pusićevo postavila dober okvir za reševanje omenjenega vprašanja.

V skladu s sklepom sveta stranke DeSUS, da odhaja iz koalicije, bo Erjavec sicer 22. februarja odstopil z mesta vodje slovenske diplomacije.

Janša je danes napovedal, da se bo 10. marca sestal s hrvaškim premierom Zoranom Milanovićem glede reševanja vprašanja nekdanje Ljubljanske banke. Za pooblaščenega predstavnika za to vprašanje pa je imenoval državnega sekretarja v svojem kabinetu Toneta Kajzerja.

Ta naj bi zagotovil "nemoteno kontinuiteto in potrebno kredibilnost pri iskanju in oblikovanju rešitve". "Ta bi bila sicer zaradi stalnih ponavljajočih se javnih izjav zunanjega ministra Karla Erjavca o izstopanju iz vlade ter njegove pretirane težnje po neprestanem javnem nastopanju ogrožena," je zapisano v sporočilu za javnost urada vlade za komuniciranje.

Do sestanka med premieroma obeh držav naj bi pooblaščena predstavnika obeh predsednikov predvidoma dokončno uskladila predlog dogovora.