Slovenija

Čistke pri reševanju LB: Janša odstranil Erjavca

STA
15. 2. 2013, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premier Janez Janša je napovedal, da se bo 10. marca sestal s hrvaškim premierom Zoranom Milanovićem glede reševanja vprašanja nekdanje Ljubljanske banke. Za pooblaščenega predstavnika za to vprašanje pa je imenoval državnega sekretarja v svojem kabinetu Toneta Kajzerja, češ da bi zunanji minister Karl Erjavec lahko ogrozil 'kredibilnost'.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so za STA dejali, da je minister Erjavec danes na dopustu. Za zdaj tako ni povsem jasno, ali njegovo za torek v Zagrebu napovedano srečanje s hrvaško zunanjo ministrico Vesno Pusić, namenjeno LB, ostaja na dnevnem redu.

Kot so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje, bo Kajzer zagotovil "nemoteno kontinuiteto in potrebno kredibilnost pri iskanju in oblikovanju rešitve".

"Ta bi bila sicer zaradi stalnih ponavljajočih se javnih izjav zunanjega ministra Karla Erjavca o izstopanju iz vlade ter njegove pretirane težnje po neprestanem javnem nastopanju ogrožena," piše v sporočilu za javnost.

V sporočilu sicer piše, da sta se Janša in Milanović danes dogovorila za skupno srečanje 10. marca letos. Srečanje bo namenjeno "dogovoru o reševanju problema prenesenih vlog varčevalcev nekdanje podružnice LB Zagreb ter oceni prednosti in priložnosti, ki jih za gospodarsko in obmejno sodelovanje prinaša skorajšnje članstvo Republike Hrvaške v EU".

Do sestanka naj bi pooblaščena predstavnika obeh predsednikov predvidoma dokončno uskladila predlog dogovora, so še zapisali.