Slovenija

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

STA
14. 2. 2013, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče med cestninsko postajo Vransko in Šentrupertom proti Mariboru zaprta polovica avtoceste, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto, na istem odseku proti Ljubljani pa je zaradi razsutega tovora zaprt prehitevalni pas, nastajajo zastoji.

Na uvozu Šentrupert proti Ljubljani je zaradi okvare vozila oviran promet.

Pred počivališčem Tepanje proti Ljubljani je zaradi prometne nesreče oviran promet.

Zaradi prometne nesreče je na razcepu Kozarje med Brezovico in priključkom Ljubljana Brdo zaprt prehitevalni pas.

Zaprta je cesta Kranj - Jeprca pred Jeprco zaradi podrtega drevja.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji na cestah Škofljica - Ljubljana, Štore - Celje in Mislinja - Zgornji Dolič.

Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike, ter na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina je prepovedan promet za kamp - prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na prehodi z Madžarsko so zaprti za tovorna vozila zaradi zimskih razmer v sosednji državi. Tovorna vozila izločajo na primorski, štajerski in pomurski avtocesti na počivališčih in na odstavnih pasovih. Na teh odsekih voznikom priporočajo večjo previdnost.

Zaradi zimskih razmer na Hrvaškem se v smeri hrvaške izločajo tovorna vozila na podravski avtocesti na počivališču Dravsko Polje in na glavni cesti Draženci - Gruškovje pri Podlehniku.

Promet je prepovedan za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani mejnih prehodov Metlika, Petrina in Babno polje.

Promet je prepovedan za vsa tovorna vozila na hrvaški strani mejnih prehodov Gruškovje, Zavrč, Petišovci, Dobovec, Središče ob Dravi.

Na primorski avtocesti med razcepoma Gabrk in Nanos je oviran promet zaradi snežnih nanosov.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet tovornih vozil na cesti Črmošnjice - Črnomelj.

Promet je prepovedan za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič.

Zaradi snežnih razmer so popolne zapore cest Žaga - Učja, Lokve - Čepovan, Predmeja - Lokve, Volče - Solarji, Čepovan - Most na Soči ter Dolenja Trebuša - Spodnja Kanomlja - Spodnja Idrija.

Obvezne so verige na prelazih Ljubelj in Jezersko, kjer je promet dovoljen samo za vozila do tri tone in pol.

Prelaz Predel je prevozen samo za osebna vozila.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si